Näkileib ehk knäckebröd on pärit Rootsist, seda on valmistatud seal juba aastasadu.
Traditsiooniline näkileivaretsept koosneb vaid-täistera rukkijahust, pärmist, soolast ja veest
Näkileib sobib iga söögikorra juurde ja on ka tervislik vahepala, kuna on madala suhkru- ja kõrge kiudainesisaldusega
Karl Eduard Lundström asutas WASA aastal 1919, alustades väikesest käsitöötootmisest ühe kiviahjuga! Lundströmi eesmärk oli teha näkileivast „rahvusvaheline toit“!
Ta ostis välja, aastal 1931,väikese pagariäri Filipstadis, kus toimub tänasepäevani Wasa näkileibade tootmine!
Wasa ühines 1999 aastal Barilla kontserniga
Wasa on ka CO2- neutraalne bränd, vähendades CO2 heitkoguseid nullini taastuva energia ja vihmametsade kaitsmise abil