03-27-2018

UUS Kotanyi maitseainete sari "Secrets of"

Kotanyi maitseainete tootevalikusse lisandus uus põnev tootesari "Secrets of", kuhu kuulub 4 maitseainet erinevatest maailma köökidest. Tooted leiad suurematest Selveritest.

kotanyi home slider secrets of 1920x800 170412 1

Chiang Mai Curry maitseaine

kotanyi Tai maitseaine

Chiang Mai Curry maitseaine on pärit Tai köögist. Täpsemalt - Chiang Mai on linn Taimaal, mida tuntakse väga maitsva toidu poolest. Maitseainesegu koostisosad on petersell, jodeeritud sool (sool, kaaliumjodiid), sibul, küüslauk, ingver, koriander, kardemon, tšilli ja Cayenne'i pipar.

Toode on pakendatud aroomi kaitsvasse pakendisse. Toode ei sisalda lõhna- ega maitsetugevdajaid, säilitus- ega värvaineid.

Retsept: Chiang Mai Curry veiseliha 

Vajalik 3-4 portsjoni Chiang Mai Curry woki- või nuudliroa valmistamiseks: 350 g veiseliha fileed, 3 sibulat, 1 punane paprika, 3 spl seesamiõli, 1 pakk  KOTÁNYI Chiang Mai Curry maitseainesegu, poole laimi mahla, 200 ml kookospiima, soovi korral sojakastet, KOTÁNYI soola ja pipart. Valmistamine: lõika veiseliha ja paprika ribadeks, tükelda sibul. Prae veiseliha seesamiõlis, lisa sibul ja paprika. Lisa KOTÁNYI Chiang Mai Curry maitseainesegu. Vala peale laimi mahl ja kookospiim. Maitsesta sojakastme, soola ja pipraga. Soovitus: serveeri riisi- või munanuudlitega. Kookospiima asemel võid kasutada vahukoort.

Vaata, milliseid erinevaid roogasid  saab Chiang Mai karri maitseainega valmistada.

 

csm SecretsOf ChiangMai Omelette 428x288 fcf86d9b58 csm SecretsOf ChiangMai Curry 428x288 d5de23b6ab

Aasia woki maitseaine

 kotanyi aasia wok maitseaineKotanyi Aasia woki maitseaine loomisel on saadud inspiratsiooni Hiina köögist. Maitseainesegu koostisosad: kurkum, jodeeritud sool (sool, kaaliumjodiid), koriander, lambalääts, paprika, looduslik lõhna- ja maitseaine (sisaldab sellerit ja soja), küüslauk, ingver, seene graanulid (võiseened, shampinjonid, puravikud), köömned, maisitärklis, Cayenne'i pipar, rapsiseemneõli. Toode on pakendatud aroomi kaitsvasse pakendisse. Toode ei sisalda lõhna- ega maitsetugevdajaid, säilitus- ega värvaineid.

Retsept: Aasi wokiroog

Vajalik 3-4 portsjoni Aasia wokiroa valmistamiseks: 350g kalkunit, 1 porrulauk, 150g Shiitake seeni, 1 porgand, 1 kollane naeris, 100g sojaidusid, 1 punane paprika, 3 spl seesamiõli, 1 pakk KOTÁNYI Aasia woki maitseainesegu, 125ml kanapuljongit, sojakastet vastavalt soovile, 1 spl röstitud seesamiseemneid, KOTÁNYI soola ja pipart. Valmistamine: lõigake kalkun ja paprika ribadeks. Viilutage porrulauk, Shiitake seened, porgand ning naeris. Praadige kalkun seesamiõlis. Lisage köögiviljad ja seened ning küpsetage korralikult. Lisage juurde KOTÁNYI Aasia woki maitseainesegu ning kanapuljong. Lisage vastavalt soovile sojakaste, sool ja pipar. Puistage peale röstitud seesamiseemneid ja serveerige. Soovitus: serveerige basmati riisi või nuudlitega.

 

 

wokiroog krevettidega aasiapärased kevadrullid

 

Ras el Hanout maitseaine

kotanyi secrets of morocco ras el hanout 212x282

Ras el Hanout maitseainesegu pärineb Marokost ning sobib ideaalselt lamba, kana ja kalaga. Võib lisada riisile, kuskussile ja grill-lihale. Samuti võib seda segada õli, küüslaugu ja sidrunimahlaga vürtsika marinaadi saamiseks. 

Kotanyi Ras El Hanout maitseaine koostisosad: koriander, ingver, kurkum, kaneel, küüslauk, tsilli pipar, köömned, muskaatpähkel, mustad köömned, tähtaniis, nelk. Toode on pakendatud aroomi kaitsvasse pakendisse. Toode ei sisalda lõhna- ega maitsetugevdajaid, säilitus- ega värvaineid.

Retsept: Kana kuskussiga Maroko moodi

Vajalik 4 portsjoni valmistamiseks: 8 kana poolkoiba (umbes 700 g), KOTÁNYI soola, seesamiõli, 2 sibulat,  200 g kollast naerist,  200 g porgandit, 4 tl KOTÁNYI Ras el Hanout maitseainesegu, 500 ml köögiviljapuljongit, 50 g kuivatatud ja ilma kivideta datleid, 50 g ploome, 25 g rosinaid, 200 g kuskussi, 300 ml vett, 1 tl soola, 1 spl oliiviõli. Valmistamine: maitsesta poolkoivad soolaga ja prae seesamiõlis. Aseta poolkoivad küpsetusnõusse. Koori sibul ja lõika see 1-2 cm suurusteks tükkideks. Koori naeris ja porgand, lõika need 5-7 mm paksusteks viiludeks. Prae need koos seentega seesamiõlis. Lisa KOTÁNYI Ras el Hanout maitseainesegu ja sega hästi. Vala peale puljong ning lase keema. Seejärel vala segu poolkoibadele ning küpseta eelkuumutatud ahjus temperatuuril 175 ° C umbes 30 minutit. Aeg-ajalt vala ahjus olevatele poolkoibadele veidi kastet.  Seejärel lisa kuivatatud puuviljad ja lase veel 20-30 minutit seista. Pane kuskuss potti ja vala peale soolaga maitsestatud soe vesi. Lase kuskussil seista umbes 10 minutit. Seejärel lisa natuke oliiviõli ning aseta kuskuss taldriku keskele. Lisa juurde poolkoivad ning köögiviljad. Soovitus: Kana poolkoibade asemel võid kasutada ka lambaliha. Lambaliha lõika 4-5 cm suurusteks tükkideks.

 

csm SecretsOf RasElHanout Suppe 428x2889 c2636481e0 csm SecretsOf RasElHanout Pizza 428x288 2a107202de

 

Tako maitseaine

kotanyi secrets of mexico tacos 212x282

Takode kodumaa on Mehhiko ning seega on ka Kotanyi tako maitseaine juured pärit Mehhiko köögist. Mis täpsemalt on tako? Tako on Mehhiko-pärane väike õlis praetud või ahjus küpsetatud tortilja, mis on täidetud liha, kala või köögivilja ning teravamaitselise kastmega.

Kotanyi tako maitseaine koostisosad: tšilli, jodeeritud sool (sool, kaaliumjodiid), paprika, koriander, Cayenne'i pipar, köömned, juustupulber (sh piim), hernes, küüslauk, pipar, pune, looduslik lõhna- ja maitseaine. Toode on pakendatud aroomi kaitsvasse pakendisse. Toode ei sisalda lõhna- ega maitsetugevdajaid, säilitus- ega värvaineid.

Retsept: veiseliha takod

Vajalik 4-5 portsjoni takode valmistamiseks: 10 tk maisitortiljat, 600 g ilma rasvata liha, 1 suur sibul, 200 g aedubasid (keedetud), 1 punane paprika, 1 pakk KOTÁNYI takode maitseainesegu, 50 ml köögiviljapuljongit, natuke maisiõli, rooma- või jääsalatit. Guacamole jaoks: 3 küpset avokaadot, 1 laim, 1 suur sibul, 2 küüslauguküünt, 1 tl KOTÁNYI tšillipulbrit, KOTÁNYI soola ja pipart. Valmistamine: Guacamole jaoks lõika sibul ja küüslauk väikesteks tükkideks ja aseta need kaussi. Lõika avokaadod pooleks ja võta kivid välja. Uurista viljaliha lusika abil välja ning purusta kahvli abil. Sega sibula ja küüslaugu tükid, kuni selle konsistents muutub kreemjaks. Pressi peale laimimahl. Lisa tšillipulber, sool ja pipar ning sega põhjalikult. Lõika veiseliha umbes 4 cm pikkusteks ribadeks. Maitsesta liha KOTÁNYI takode maitseaineseguga ja lisa 4 spl maisiõli. Lase lihal seista umbes 15 minutit. Seejärel prae liha keskmisel kuumusel. Lõika sibul ja paprika kuubikuteks ja prae need maisiõlis. Lisa liha ja oad ning prae veel lühidalt. Vala juurde  köögiviljapuljong. Soojenda tortiljasid mõlemalt poolt lühikese aja jooksul. Pane Guacamole tortilja keskele, lisa salat ja lihatäidis ning keera rulli.

csm SecretsOf MexikoTacos Gem seWraps 428x288 37ee58df03 csm SecretsOf MexikoTacos Fisch 428x288 7613427fee

 

Otsi tooteid suurematest Selveritest!

secrets of alaaeaer